iremis

Someday i'll recover. It's not a promise but a beautiful day i hope.

Leo

Publicerad 2008-12-31 20:10:49 i Allmänt,

Snart aker Leo till Stockholm :) nagra timmar kvar.
Imorgon pa morgonen, vi kommer fa vara tillsammans i 11 dagar ialla fall sen aker han hem till Madrid igen. Langtar tills jag aker hem pa fredag.
Ringde honom fran mobilen innan jag sov en stund, kommer bli en dyr rakning hem har ringt honom flera ganger, det kostar typ 5 kr min eller nagot sant? Eftersom det ar svensk abodemang.

Snart ar det ett nytt ar, nagra nyarsloften? :) Jag vill bli mer ordingsam, men det kanske beror pa att min graviditet gor mig forbaskat trott. Jag slutade anda roka och dricka sa fort jag fick reda pa att jag var gravid.
Tror inte jag kommer skriva mer idag, min morbror ska nog ha datorn hela kvallen sen for att prata med slakten i El Salvador. Ingen jag kanner, men dom vet vilka dom ar .. dom anda jag kanner darifran ar min farbror och hans familj som bor kvar dar.


Senare pa kvallen blir det Litchi Champange utan alkohol, gott! drack det till julen och typiska matratter fran El Salvador, tror jag?
Hoppas alla far ett riktigt GOTT NYTT AR!
Ha det bra :) 

Vill att det ska bli fredag

Publicerad 2008-12-31 16:45:14 i Allmänt,

Min morbror har inte dom svenska bokstaverna sa far klara mig utan.

Vaknade tidigt idag runt 6 tiden, sen kunde jag inte sova pa ett tag fast sen var det for sent for att min moster och hennes man gick upp for att ga till jobbet, dom gor alltid ljud och pratar hogt sa att jag inte kan somna om.
Runt 7 tiden sa borja mamma tjata att jag skulle upp for att vi skulle tidigt till min morbror, jag var saklart hur trott som helst och ville bara sova men nar mamma blir tjatig blir hon jobbig sen sa blir jag bara irriterad. Sa fick ga upp, madde skit daligt kande mig skit yr som om jag skulle svimma nar som helst, men det beror val pa att jag ar gravid och borde sova bra.
Hade lust att krakas ocksa och at knappt en bra frukost, men nu mar jag lite battre ar bara trott som tusan .. det kanns konstigt att vara har hos min morbror och hans familj, dom bor typ 20 min ifran min moster ..
Inte for att vara taskig men jag tycker inte sarskilt mycket om min morbror.

Vill bara att det ska bli fredag nu, da aker jag hem till stockholm igen och far antligen se och traffa min alskling .. haha han kommer sakert tycka det ar konstigt att se mig med min mage, min gravida mage hahaha. Han har ju inte sett mig sen augusti och da hade min mage inte vaxt ett dugg.

Hoppas tiden gar fort .. ar orolig over att mina nalar till insulin pennan ar snart slut. har bara 4 kvar dom kommer knappt racka till imorgon och vi aker hem pa fredag. Shit hur ska jag klara mig utan insulin?
Hoppas inget hander bebisen ...

Tiden går fort snart är detta år över

Publicerad 2008-12-30 21:33:08 i Allmänt,

Om jag ändâ kunde ändra nâgra saker i mitt liv sâ skulle jag vara super nöjd.
Men är ändâ glad över vad jag har, som min underbara pojkvän som kommer vara i Stockholm pâ fredag när jag kommer hem igen :) han âker till Sverige pâ torsdag. Saknar och har saknat honom enormt mycket!
Sist vi sâgs var i Augusti, men tiden gâr fort .. tänk att i Juli fick jag reda pâ att jag var gravid, vilken chock det var för mig!! Och nu har jag varit gravid i 6 mânader, bara 3 mânader kvar! Det är otroligt.
Min och Leo's bebis växer i min mage, hur underbart är inte det? Snart snart .. jag längtar sâ är sâ nyfiken pâ hur bebisen kommer att se ut :)

Nyâr kommer mamma och jag fira hos min morbror med hans fru och mina smâ kusiner eftersom vi firade julen här hos min moster, synd att min moster och morbror har brâkat, haft problem och vägrar prata med varandra.
Jag lânar väl deras dator sâ att jag kan uppdatera.

Ändâ om min bror inte har varit med oss detta âr, sâ har 2008 varit ett bra âr. Självklart saknar jag min Oliver haha, min ända bror, min bästa vän men jag vet att han är glad över att ha tagit ett beslut som han hade planerat i flera âr, men det positiva är att han kommer hem nästa âr igen.
Mycket kommer att hända 2009, mitt liv kommer att förändras och Leo's ocksâ.


Oliver, Leo och Jag

Gravid vecka 27.

Publicerad 2008-12-30 20:23:24 i Allmänt,

Barnet

Nu är det lättare att mäta
barnets fulla längd
inklusive benen. Barnet är
cirka
30 centimeter i sin fulla
längd. Barnets ögon
öppnas efter att ha varit
stängda en tid. Det övar
att öppna och stänga
ögonen. Hörseln utvecklas
allt mer och barnet kan
hoppa till vid kraftiga ljud
eller snabba rörelser från
dig. Nu är
överlevnadschansen stor
om barnet skulle komma
ut för tidigt.

Vikt 1 kg.
(http://www.vardguiden.se/templates/PregCalendar.aspx?c=3292&selectedTabIndex=2)

Bebisen i magen

Publicerad 2008-12-29 20:01:52 i Allmänt,

Min mage är konstig pâ nâgot sätt, jag har nâgon typ av division i mitten av magen typ haha .. men bebisen borde växa för min mage är klart mycket större än förut.


Frân förra veckan. gravid v26

Bilder

Publicerad 2008-12-29 19:39:27 i Allmänt,

Sâ .. nu hittade jag kabeln till mobilen.

Brevlâdorna i lägenheterna

Hâllplatsen: Butini

Nâgon stanns nära Palettes

Julmiddagen hemma hos min moster

Min mosters man

Min moster

Ett paket min moster och hennes man fick

Dom fick en plasma tv, schysst present!

Min julklapp frân min moster, hjärt-örhängen i silver

+ tvâl frân Paris haha ..
fick ju ett par mamma jeans av min moster förut ocksâ.
hon har köpt det mesta till min bebis ocksâ :)
Juldagen, orkade inte fixa till mig egentligen.

Schweiz den 29 december

Publicerad 2008-12-29 18:33:14 i Allmänt,

Dagen började ganska dâligt, och blev sämre .. Min moster, mamma och jag skulle ha gâtt ut tillsammans men jag brâkade med mamma sâ jag stannade här i min mosters lägenhet.
Jag mâdde ändâ dâligt, hade ont i magen och var super trött .. sâ mamma och min moster gick ut själva.
Längtar bara tills jag fâr komma hem igen sâ att jag fâr träffa Leo. Sen vill jag att det ska bli mars, dâ är bebisen beräknad komma.
3 mânader efter âker jag till Spanien och är där tills december antagligen, Oliver min bror kommer hem dâ, dâ ska jag vara i Sverige och vänta pâ han :) Jag har inte sett min bror pâ 1 âr redan och han kommer inte hem förens nästa âr i december sâ jag längtar verkligen.
Bebisen kommer säkert ta all min tid ialla fall sâ tiden kommer gâ snabbt. Leos och min bebis, vârat egna lilla barn :)

Inget särskilt har hänt ialla fall här i Schweiz, vi har bara gâtt ut här i Genève .. den ända gallerian vi har varit i 3 gânger är i Balexert det finns fler gallerior i Genève tydligen men min moster sa att det finns allt möjligt där.
Imorgon börjar min moster att jobba igen, sâ mamma och jag ska till min morbror fâr träffa mina smâ kusiner dâ :)
Tog nâgra fâ bilder sâ lägger ut dom sen, vet inte vart kabeln är nu.
Ciao

Ursäkta ..

Publicerad 2008-12-28 22:44:28 i Allmänt,

.. för att jag inte har uppdaterat pâ 3 dagar, tror jag att det gâtt. Men min mosters internet funkade inte förens igâr .. Och sen var jag sâ otroligt trött att jag gick och la mig istället för att skriva här pâ bloggen.
Vi har varit ute för att min moster har haft lediga dagar frân jobbet, stackarn mâste jobba igen pâ tisdags ända tills den 5:e januari, sen är hon ledig men dâ är jag hemma igen i Stockholm :) Yes, det är bara 4 och en halv dagar kvar tills vi âker hem igen! äntligen äntligen .. dâ kommer Leo vara i Stockholm ocksâ längtar tills jag fâr se min älskling igen :) saknar honom sâ otroligt mycket!

Min bebis i magen mâr bra hoppas jag, den sparkar inte sâ livligt som förut sâ jag känner mig lite orolig .. hoppas den mâr bra och att allting är okej där inne.
Skriver mer imorgon, efter att vi kommit hem för att min moster har planerat att âka till nâgon annan stad här i Schweiz vet inte vart men aja .. fâr väl se, hoppas att det inte är sâ kallt här dâ.
God natt!

Feliz Navidad

Publicerad 2008-12-24 22:57:03 i Allmänt,

God Jul!
Hoppas alla ni fâr en bra fortsatt julkväll :)
Kvällen här i min mosters lägenhet i Schweiz, Genève tillbringar vi tillsammans
min moster, hennes man, mamma och jag.
Istället för julmusik, lyssnar dom pâ latinamerikansk musik
haha
Snart ska vi äta, är inte sâ värst hungrig men aja ..
Min bror ringde till oss fast han pratade bara med mig, pratade
med honom i ungerfär en timma?
Blev pâ lite bättre humör efter det.
Ha det bra alla.
CiaoNâgra bilder pâ insidan i min mosters lägenhet.

Trött och irriterad

Publicerad 2008-12-24 11:55:05 i Allmänt,

Jag är skit trött!! Jag vill sova, men min mamma är skit jobbig ock lâter mig inte vara i fred.
Mâr inte alls bra, känner mig svag. Gud! vad mamma har blivit tjatig ända sedan vi kom hit, hon hâller typ med allt min moster säger .. hälften är kritik. Jag orkar inte med sâdant, skiter i allt dom säger som bara skulle ha fâtt mig att mâ dâligt.

Har bara lust att flytta hem i frân och säga till min mamma ''Nu kan du flytta tillsammans med den där jävla manipulativa människan till pappa jag har'' det verkar som om det är det hon vill, men jag flyttar ALDRIG under samma tak som min pappa igen!! Hon pratar om honom varje dag med min moster, min morbror, min morbrors fru, min mosters man. Ivan hit, Ivan dit, bla bla bla bla .. Jag bryr mig inte om honom, han känner sig ensam sa han till mamma idag. Fan det är klart han brâkar med alla, kränker alla och jagar bort varenda en som var ''hans vän'' pga av hur han är.
Han har ju bara hat och agg inombords.
You're the infection my friend
Disgusting right to the end
Didn't I know it then?
I knew it, I knew it

You're basic, but hard to define
Simple yet somehow sublime
Knew you would strike again
I knew it, I knew it

You're all that's wrong
With your dumbass song
Yet that's all that you will ever be
Nothing you can do 'cause
That's all that you will ever be

Polished, you shimmer when shined
But rotten and seething inside
Everyone falls for this
I knew it, I knew it

You're all that's wrong
With your dumbass song
Yet that's all that you will ever be
Nothing you can do 'cause
That's all that you will ever be

Ever be, never be, want to be god
All to be, made to be, holding the son
Throwing it, breaking it, over your grave
Sending you back to the place you once came

It must be hard to be you
Nothing's alright with you

You're all that's wrong
With your dumbass song
Yet that's all that you will ever be
Nothing you can do 'cause
That's all that you will ever be

Ever be/never be/wannabe [Repeat]
You will never be [Repeat]
You want to be God [Repeat]
It's all God [Repeat]
It's all gone [Repeat]

Stockholm med Leo & Co

Publicerad 2008-12-23 22:55:25 i Allmänt,

Pratade med Leo fick reda pâ att hans syskon vill till Stockholm ocksâ, frâgade mamma om det var okej hon sa ja och nu ska dom âka to sthlm ocksâ haha! Undra hur det kommer att bli?
Egentligen spelar det ingen roll eftersom vi bor i en 4:a och har ett ledigt rum (min brors rum, men han kommer tillbaka nästa âr i december) sâ hans stora syster(26âr) och hans lillebror(11âr) fâr sova i det lediga rummet och Leo i mitt rum :) sâ har mamma sagt ialla fall.
Nâväl hoppas allt blir bra, nu fâr jag ta och visa stockholm för Leo's syskon .. Leo har ju redan varit där 4 gânger sâ han spelar det ingen roll hahaha! Jag som trodde jag skulle fâ vila .. hoppas jag orkar gâ runt med min stora mage, bebisen börjar bli lite tung och jag fâr ont i nedre delen av ryggen när jag gâr och stâr för mycket.

NU är det 9 dagar kvar tills mamma och jag âker hem till Stockholm igen. YAY! :)
Längtar, längtar!!

Schweiz, Dag 7

Publicerad 2008-12-23 22:10:51 i Allmänt,

Det börjar bli jobbigt det här med att gâ upp tidigt för att gâ pâ toa, men gâr jag inte sâ känns det som om bebisen trycker ât urinblâsan för mycket och det gör ont!
Kunde inte sova efter att jag gick upp 7 pâ morgonen, sen sâ gjorde min moster och hennes man ljud för att dom skulle gâ och jobba sâ jag kunde absolut inte sova .. jag är skiiiiit trött, var pâ samma galleria här i Genève igen med bara mamma denna gâng, jag hittar dit har inte glömt bort det än hehe. Balexert heter gallerian, det är ganska stort men det är fint där.
Vi köpte bara julklappar och lite mat i Migros en mataffär här i Schweiz, sen sâ âkte vi hem. Mina fötter gjorde ont pga att vi gick för mycket.
Jag vill bara sova nu, men min moster och hennes man har inte gâtt och lagt sig än sâ for vänta ett tag (dom bor i en 2:a sâ det finns inte sâ mycket plats)
Imorgon är det jul, orka egentligen. Negativa känslor igen .. Jaja, ska fortsätta prata med Leo.
God natt!

Schweiz, Dag 6

Publicerad 2008-12-22 19:32:17 i Allmänt,

Jaha, ännu en trâkig dag har inte gjort nâgot för att mamma inte ville ut hon skulle göra massa saker hemma hos min moster.
Det positiva är att jag pratade med Leo idag :) han ringde, âh sâ glad jag blev! Saknar honom enormt mycket men varje dag är det en dag mindre för att se honom igen. Det har gâtt nästan 5 mânader sedan vi var tillsammans, men jag hoppas allt gâr bra sâ att jag kan flytta till Spanien under sommaren och hösten nästa âr.

Skulle ha âkt till min morbror men jag ville inte sen, jag var bara sur pâ mamma och ledsen men det gick över sen sâ jag stannade här.
Jag har inte tagit sâ mânga bilder än, har inte orkat riktigt men ska nog börja göra det. Kanske drar till Nation Unies som ligger bara 2 hâllplatser ifrân där min moster bor, ska ta nâgra bilder där.
Nu mâste jag ta mina järntabletter haha, lâter konstigt men jag har järnbrist.
Ha det bra! :) Ciao

Bebis

Publicerad 2008-12-22 15:03:16 i Allmänt,

Satt och tänkte pâ det jag läste pâ vârdguiden förut att nâgra bebisar kan vara lugna i denna period när dom växer och nâgra är livliga inne i livmodern/magen. Min bebis är en av dom som är livliga, den sparkar för fullt pâ morgonen och kvällen som mest, ibland kan det vara sâdär smâ jobbigt när man försöker sova och den vägrar sluta sparka, men jag blir ändâ glad för att jag vet att bebisen mâr bra :)
Snart är det bara 3 mânader kvar tills bebisen föds, är nervös som sjutton! Hur kommer min förlossning att se ut? Jag vill sâ hemsk gärna att min pojkvän ska vara med men det är lite svârt att skaffa en resa till Stockholm i sista sekund liksom när man vet att bebisen är pâ väg.

Längtar tills mitt ultraljud den 5:e januari, dâ hoppas jag att dom kan se om det blir en filcka eller pojke sâ att jag kan börja köpa kläder :) det är underbart att se hur snabbt dom har växt sen sist, att se hjärtat slâ, när det rör sig och sparkar.
Eftersom jag är diabetiker mâste jag gâ pâ fler ultraljud än en frisk kvinna, och ha regelbundna besök pâ MVC.
Min barnmorska har hört bebisen hjärtslag dom senaste 3 gângerna jag varit där och mätt min mage för att se om den växer som den ska, allt är normalt hittills.


Tyckte den var för söt, sâ jag köpte den innan jag âkte hit till Schweiz.

Dåliga dagar

Publicerad 2008-12-22 13:58:29 i Allmänt,

Jag kommer inte pâ nâgot att skriva, denna dag började dâligt.
Brâkade med mamma, och mina hormoner är helt sjuka .. jag blir sâ känslig för ingenting typ. Jag försöker inte klaga över att jag inte gillar att vara här, men det gâr inte för att jag vill bara hem. Redan frân början nâgra veckor innan vi skulle âka ville jag inte till Schweiz.
Igâr gjorde jag ingenting, mamma ville stanna hemma hos min moster och vila. Idag sâ ska vi inte ut heller bara för att mamma vill hjälpa till med att städa hemma hos min moster, den kvinnan vilar aldrig när hon är hemma hos nâgon annan!

Hela denna ''semester'' är förstörd. Jag tror knappast att det blir bättre ..
Ska ut ensam idag har jag bestämt, eller inte direkt ensam ska till min morbror sâ att jag fâr slippa mamma en stund och att vara instängd i min mosters lägenhet som är en 2:a.
Ciao, âter kommer nog senare .. ska kolla om min bror har skrivit till mig dâ.

Både uttråkad och trött

Publicerad 2008-12-22 00:20:40 i Allmänt,

Jag saknar min vardag i Stockholm, men jag hoppas dagarna gâr fort här i Genève .. bara 11 dagar kvar tills vi âker hem! :) Fast mamma verkar glad att vara här .. Nâja ..
Imorgon ska jag ha pâ mig mina nya mamma-jeans jag fick av min moster, jag hittade inga jeans jag tyckte om i Sverige sâ har gâtt runt i mjukis byxor bara som har varit lite jobbigt eftersom jag är van att gâ runt i jeans hela tiden.
I början gick det att ha mina vanliga jeans men sedan gick det inte, dom satt tajta pâ mig när jag inte var gravid sâ det gjorde ont när magen började växa.
Undra vad vi ska göra imorgon? Gâ ut i trâkiga Genève bara mamma och jag eller ut med min morbror, hans fru och mina smâ kusiner.
Mâste folk vägra prata engelska här, jag fattar inte ett skit. Huh?

Gravid vecka 26.

Publicerad 2008-12-21 15:23:28 i Allmänt,

Barnet

Barnet kan höra ljud och
ljudnivån inne i magen
som kan nå upp till mer än
80 decibel. Det är ungefär
lika livligt som en stökig
stadsmiljö.

Barnet lyssnar på ljuden i
mammans kropp, magen
som kurrar, nysningar och
annat som händer. Det
lyssnar även på
mammans och
omgivningens röster.

Vikt 900 gram.(http://www.vardguiden.se/templates/PregCalendar.aspx?c=3292&selectedTabIndex=2)

Gravid vecka 25.

Publicerad 2008-12-21 15:18:31 i Allmänt,

Barnet

Nu börjar sista
tredjedelen. Det händer
inte så mycket
utvecklings-mässigt utan
barnet ligger och växer
och mognar. Många rör sig
mycket medan andra är
mer stillsamma. Barnet
kan känna igen din röst.

Redan från vecka 23 har
bebisen en chans att
överleva en eventuell för
tidig födsel även om det
ofta för med sig en del
komplikationer.

Vikt 800 gram.(http://www.vardguiden.se/templates/PregCalendar.aspx?c=3292&selectedTabIndex=2)

Schweiz, Dag 4 & 5

Publicerad 2008-12-21 14:59:29 i Allmänt,

Var pâ nâgon jul grejs igâr kväll med min mamma, morbror, hans fru och mina 2 kusiner .. det var väl okej. Blev lite uttrâkad i slutet och kännde mig skit trött. Innan dess sâ âkte vi till en galleria här i Genève, Balexert hette det .. tror att det stavas sâ. Köpte ett par mamma jeans som jag fick pengar av min moster, min jul present haha! Jag önskar mig inget särskilt egentligen har allting förutom baby saker som jag mâste köpa längre fram.
Jag känner fortfarande att jag vill hem, trivs inte här .. förra âret var det okej att komma hit i nästan 2 mânader eftersom jag slapp bo hos min pappa som gjorde mitt liv till ett helvete men jag saknade alltid sverige. Blev glad när jag kom hem till stockholm bara, fast jag âkte nâgon vecka efterât till spanien.

Snart är det 10 dagar kvar tills jag âker hem igen :)


Första dagen (Hans fru, min morbror och min kusin)

Min kusin, Wendy :)


Schweiz, Dag 3

Publicerad 2008-12-19 22:15:25 i Allmänt,

Snälla jag vill hem! Jag trivs inte alls i denna miljö .. allt är sâ konstigt här. Saknar sverige och svenskan, jag kan ju inte franska förstâ inte ett skit och ingen verkar vilja prata engelska, nân random snubbe frâga mig nâgonting medans jag och mamma väntade pâ min moster som skulle handla nâgot fort .. öhh .. ''I can't speak french'' sa jag, men han stog där som ett frâgetecken och gick där ifrân sen.
Längtar tills dagen jag âker hem, dâ kommer Leo vara i Stockholm :) jag saknar honom för mycket. Sist vi träffades var den 8:e augusti!!
Idag var vi (mamma, min moster och jag) i Genéve's centrum igen, min moster ville köpa ett par mamma byxor ât mig men jag hittade inte ett skit, och dom försökte tvinga mig att köpa nâgot jag inte gillade och tjatade om att jag är komplicerad. Men det är ju klart jag är inte van med mamma byxor och det finns inte sâ mycket att välja mellan, jämfört med när man inte är gravid sâ finns det hundratals jeans som är snygga.
Imorgon ska jag fortsätta att leta, det är sâ dâligt att det finns sâ mânga klädaffärer men nästan ingen säljer mamma kläder tänker dom inte pâ att det finns miljontals kvinnor i världen som är gravida?

Nâväl, ska nog göra mig i ordning, känner mig yr av min trötthet.
God natt!

Schweiz, Dag 2

Publicerad 2008-12-18 18:22:43 i Allmänt,

Somna nästan driekt igâr kväll, var skit trött ..
Vi hade varit hos min morbror, hans fru och mina kusiners lägenhet .. det var väl okej bara att jag somna pâ soffan typ 10 min för att sen skulle vi äta.
Jag har inte tagit nâgra bilder än (bara 2 pâ min kusin som är 5âr) för att jag inte orkat, jag har inte varit pâ bra humör .. vill bara hem igen. Saknar Stockholm ändâ om jag klagar om vädret där ganska ofta men jag har ju bott i Sverige hela mitt liv och jag är ju van men allt där .. Spanien t.ex är ett skit fint land, där jag kan spendera min semester där eller vara där nâgra mânader men inte mer än sâ kan inte tänka mig att bo där, det är därför Leo ska flytta till Stockholm när han pluggat färdigt.
Well well .. Idag var jag ute med min mamma och min mosters man Jorge (han är frân peru) vi gick in till stan i Genève det är sâ annorlunda här, tâgen, bussarna .. typ allt. Och jag fattar ju inte ett skit av vad dom säger eftersom dom talar franska här och det verkar som om dom vägrar prata engelska när man frâgar nâgot sâ fortsätter dom att prata franska. Va fan?

Ska äta snart, är skit hungrig. Min mosters man lagade mat haha!
Ciao

Schweiz, Dag 1

Publicerad 2008-12-18 00:02:55 i Allmänt,

Verkligen en bra start pâ dagen att jag och mamma försov oss, vi skulle ha tagit tâget som gick 07 nâgonting pâ morgonen men jag vakna 06:47 pga att mitt blodsocker var lâgt sâ jag vakna och kolla pâ klockan. Shit! dâ var det brâttom ..
Vi var i Stockholm C typ vid 8:30 tiden och vi var tvugna att vara där i Arlanda 09:00 .. Eh sâ no way att vi skulle hinna till Arlanda pâ 30 min, sâ vi fick ta Arlanda Express.
Men vi hann med flyget i alla fall, jag vill fortfarande âka hem! Jag saknar redan mitt hem och Sverige ändâ om det är sjukt trâkigt väder där. Här är det kallt ocksâ fast sol finns det här i alla fall ...
Nâväl fâr se hur det blir imorgon ..
ska sova nu, är skit trött. Orkar inte skriva i detaljer
Ciao & godnatt

Schweiz Imorgon!

Publicerad 2008-12-16 22:41:55 i Allmänt,

Jag vill inte alls åka till Schweiz imorgon, jag känner bara att jag vill stanna ändå om det är kallt och grått här i Sverige men jag är hemma i alla fall. Min moster skulle nog inte bli så glad om hon fick veta att jag kände så här .. Kanske blir det rätt så okej för att både jag och mamma ska dit.
Jag har haft negativa känslor om att åka dit, jag vill inte träffa min moster eller morbror ändå om dom är snälla människor och min familj. Jag orkar inte med mina kusiner heller känns det som ..
Vad finns det att göra i Schweiz? Sist jag var där var det förra året i april till juni, jag längtade varenda dag att få åka till Spanien och vara med min pojkvän, jag bodde hos min pappa och mamma då för dom hade inte skilt sig än och mitt ''hem'' kändes som ett helvete och fängelse.
Jag vill bara inte åka, jag hoppas dom 2 veckorna går snabbt så att jag får komma hem för att Leo kommer vara här då :) det längtar jag efter att få krama och kyssa honom, prata om allt, få vara tillsammans helt enkelt.

Jag kommer nog inte uppdatera så mycket vet inte om min moster har bredband, hon har internet i alla fall. Men det är inte mitt hem så kan inte gå in när som helst.

Kommer fortfarande ihåg förra året då Leo kom december (2007) till januari (2008), 3 veckor tror jag att det var. Min bror åkte någon vecka efteråt (28 december 07), jag bröt ihop totalt för att jag kände att 2 år var för mycket utan honom jag mådde dåligt att jag grät i 4 dagar, jag sa hej då till min bror dagen innan 27 för att jag inte kunde följa med till flygplatsen (fanns inte någon plats för mig i bilen) jag grät i floder och kunde inte tro att han skulle vara borta i 2 år, hela två år utan honom! Bara skriva mail till honom 1 gång i veckan. Leo var vid min sida hela tiden och kramade om mig och försökte trösta mig men det gick inte jag grät bara mer och mer .. snart får jag träffa min bebis igen!

Bad memories that haunts me

Publicerad 2008-12-16 21:46:08 i Allmänt,

Varför kommer dåliga minnen upp ganska ofta? Depressioner som bara får en och känna sig svag, vilja bryta ihop och skita i det positiva man byggt runt omkring sig och den lilla starka känslan av att man faktiskt klarar av livet och kan fortsätta framåt försvinner. Dom drömmarna jag har haft sitter kvar i huvudet på mig, misshandeln av min pappa, att mina föräldrar flyttar tillsammans igen. Hatar jag honom fortfarande? Jag har en känsla av att jag inte kan förlåta honom för alla dom åren han förvandla till ett helvete.
Kommer jag bli som honom när jag blir vuxen och mitt barn blir äldre? Jag vill inte bli som honom, jag vill bli som min mamma en förebild som en bra mor som oavsett vad som händer så är hon där och verkligen försöker kämpa oavsett hur många problem hon har, för hennes kärlek till min bror och mig är stor. Vi är tacksamma att ha en mamma som är som hon och vi älskar henne. Jag såg det inte förr att hon gjorde det bästa för mig, men jag var så blind att jag bara såg en negativ och mörk värld som jag slukades av och inte kom ut ifrån och jag sjönk djupare och djupare in.
Alla dom åren av negativa saker som hände, det har gjort mig som jag är idag som person. Ilskan inom mig sitter kvar, men den avtar med åren som går och så länge jag håller mig borta från min far.

Min bror han var bredvid mig och gjorde allt han kunde så att jag skulle må bra, stöttade mig genom allt han kunde, gav mig bra råd som jag inte lyssnade till och hamnade alltid dåliga situationer pga av att jag var så envis att jag trodde jag visste vad som var bra och dåligt. Jag lärde mig en sak ialla fall råd ska man alltid lyssna på, särskilt från dom som verkligen vill en väl och älskar och bryr sig om en.
Jag sårade min pojkvän djupt med allt idiotiskt och dumt jag gjorde förr, han förlät mig. Hans känslor för mig är äkta, han har bevisat gång på gång att han älskar mig, idag så uppskattar jag allt han gör för mig och jag har lärt mig älska honom på riktigt. Lika så som min bror Oliver, är Leo min bästa vän och pojkvän. Alla tre min bror, Leo och mamma betyder allt för mig, och snart kommer min bebis att födas då kommer det finnas 4 viktiga personer i mitt liv.
Mina dåliga minnen och depressioner kommer säker att finnas kvar, men någon gång hoppas jag att jag blir fri från min depression.

Läkarbesök

Publicerad 2008-12-16 00:25:15 i Allmänt,

Skriver Imorgon, måste sova nu.
Annars blir det som idag, jag somnade om istället för att gå på mitt läkarbesök. Det var viktigt att gå dit, eftersom det gällde min diabetes men jag kunde inte sova tills 5 på morgonen låg och försökte sova sen 2 men det gick inte. Jag var super trött på morgonen så jag stängde av alarmet och råka somna igen tills 1 på dagen. Oj oj ..
well well ... God natt!
Ciao.

Nej nej nej!

Publicerad 2008-12-14 23:46:12 i Allmänt,

Orka gå upp tidigt imorgon! Tycker inte om när jag får läkar besök på morgonen, och på tisdag ska jag till min barnmorska på morgonen också jag kommer vara helt slut på torsdag då jag kanske får sova lite eftersom mamma och jag måste vara tidigt vid 8.50 typ i Arlanda på onsdag annars missar vi flyget till Schweiz.
Det blir värre när vi ska åka hem till Stockholm sen, vi måste ta flyget kl 07:15 så vi måste vara 1timma tidigare där. Jag kommer sova när jag kommer hem igen ändå om Leo är här i Sverige haha .. eller jag får se.
Han kommer ju den 1:a januari, och jag kommer hem den 2:a så han kommer möta mig på flygplatsen :) hoppas inte min pappa följer med honom, han är den minsta personen jag vill se när jag kommer hem igen.
Nåväl ska forsätta skriva mailet till min bror.
God natt!

Söndag

Publicerad 2008-12-14 18:00:22 i Allmänt,

Igår var Michelles bröllop lyckat :)
Jag fattar inte varför jag lägger mig sent egentligen, jag borde inte det .. men jag gör det ialla fall. En av orsakerna är att jag går runt för mycket innan jag går och lägger mig, kommer på flera saker jag borde ha gjort under dagen som jag gör på kvällen eller så glömmer jag bort saker jag måste ordna innan nästa dag.
Nåväl .. jag var fortfarande skit trött när jag vakna men kunde inte sova för att jag måste ju äta för att bebisen ska må bra och växa. Sen städade jag mitt rum, vek kläder och så .. efter ett litet tag kom mamma hem från kyrkan. Hon åt lite sen så somnade båda två på soffan jag kände mig yr av att vara för trött .. Hade lovat Leo att logga in på msn men jag somna och han stackarn satt och vänta på mig i 2 timmar typ.
Men men .. mamma ska snart färga håret på mig, sen måste vi packa kommer inte hinna annars .. om 2 dagar åker vi till Schweiz, vill att tiden ska gå snabbt så att jag får träffa min älskling när jag kommer hem i januari :) är inte så glad över att åka till Genève, Leo skulle ha kommit hit innan om vi inte hade åkt :(
well well .. nu ska jag forsätta skämta med Leo hehe
Ciao!

Bröllopet

Publicerad 2008-12-14 00:18:51 i Allmänt,

Idag var det dags för Michelle och Angel att gifta sig :) Åh så fin Michelle såg ut .. hennes hår var fixat skitsnyggt! Verkligen glad man blir för hennes skull! Jag hoppas deras framtid ser ljus ut, och att dom inte skiljer sig år senare ... Hon såg ju så glad/lycklig ut. Efter henne kom jag in i bilden typ haha! Alla frågade mig om min graviditet och gratulerade mig, dom som inte har sett mig på länge då, som Michelles kompisar.
Dum som jag är ibland glömde jag min mobil hemma, så jag kunde självklart inte ta bilder på brudparet. Fan! aja ..
Jag skrev inget innan för att jag var för trött och somna om igen efter att jag åt frukost imorse, jag skyller på graviditeten får se efteråt om det verkligen är så. Sen var jag ju tvungen att fixa mig.
Lite längre fram i framtiden, om något år eller så är det min tur att gifta mig .. känns rätt att göra så jag och Leo älskar ju varandra och vill spendera våra liv tillsammans <3 skaffa ett till barn när han pluggat färdigt sin utbildning.

Nu sitter jag och väntar på att Leo ska logga in på msn och gravida jag äter en bit tårta och dricker hallon/mango/äpple/kiwi smoothie som jag gjorde själv. Gott! haha ..
Ciao och God natt!

Sova please!

Publicerad 2008-12-12 12:51:33 i Allmänt,

Jag är bara för trött, vill sova .. men jag måste ut och köpa frimärken. Sen fixa mig, mamma och jag har blivit bjudna på middag hemma hos en av mammas arbetskollegor sen ska vi till någon j*vla julkonsert som jag sa ja till vet inte varför? Ångrar mig nu. Jag orkar inte komma hem sent igen. Har bara sovit 5 timmar typ ..
SOVA är allt jag tänker på, det ända minus jag ger min sömn är mina konstiga drömmar jag drömmer ofta nu .. snart kommer jag inte vilja sova längre.
Nåväl, ska ringa Leo innan han drar till sin praktik på sjukhuset innan jag gör någoting annat.
Arrividercci! (eller hur man än stavar det)


Min älskling Leo och deras 2 hundar :)

Tänk vad tiden går fort ..

Publicerad 2008-12-12 11:55:24 i Allmänt,

Kom jag hem sent igår, sen hjälpte jag mamma snabbt att göra en pasta sallad hon skulle ha med sig till sitt jobb .. jul middag eller något sådant dom skulle ha där? La mig vid 3 tiden för att vi passade på att skriva julkort till vår släkt i Australien :) mina kusiner och mostrar. Eftersom vi ska till min moster i Schweiz behöver vi inte skicka julkort till henne .. Sen skrev vi ett till min bror och Leo's familj.
Köpte två tröjor till, till Leo eftersom han kommer i januari blir det sena julklappar och en försenad födelsedags present han fyllde i september, men jag lyckas aldrig stanna så sent i spanien.

Denna gång var jag ju tvungen att åka hem tidigt för att jag blev ju gravid och behövde kontakta läkare och så. I början var det ett helvete jag visste inte vad jag skulle göra! Leo försökte tvinga mig att göra abort fast jag ville inte, jag spenderade nätter åt att gråta för jag var ju förvirrad men så fort jag kom hem så kom depressionerna igen, och jag hade tänkt göra abort för Leo's skull. Men jag höll fast vid att behålla barnet så fort jag fick mitt första ultraljuds tid .. den lilla klumpen i min livmoder fick mig att vilja gråta över att jag tänkt något så hemskt som abort, min lilla klump <3 Leo blev lite upprörd över att jag ''svikit'' honom, men han började acceptera mitt beslut så småningom tills idag är han lycklig över barnet i min mage :) så han är glad att han får komma i januari ändå om det är 11 dagar men vi får vara tillsammans ialla fall. Båda längtar efter bebisen enormt mycket och tills han slutar sina universitets studier i spanien så att vi kan flytta ihop.Tänk vad tiden går fort ...

Onsdag

Publicerad 2008-12-10 23:40:02 i Allmänt,

Så nu är jag nöjd med vad jag har gjort under dagen. Har hjälpt mamma med att städa hela lägenheten, tvättat kläder, laga mat och diska har lite små ont i livmodern eftersom det blev lite jobbigt att städa mitt rum till sist böjde mig ganska mycket för att plocka upp mina saker från golvet haha!
Är inte så trött nu men men .. Leo ringde nyss så ..
God natt! :)

Orolig, rädd, vad mer?

Publicerad 2008-12-10 16:47:16 i Allmänt,

Klockan 8 på morgonen ringde någon från stället jag går på, psykiatriska öppenvårdsmottagning .. det låter som om jag har värsta problemen men allt jag har är depressioner. Så jag tar antidepresiva och går på samtal hos en psykolog that's all!
Men min psykolog va sjuk idag, tur för mig haha! så dom ställde in tiden. Men jag kunde inte sova efteråt vara lite orolig över att mina antidepresiva tog slut igår .. så jag började leta efter receptet jag hade fått tidigare, det tog tid för jag hittade inte receptet men till slut gjorde jag det.
Kunde sova efteråt vid 9 tiden, men jag var så trött att jag vakna vid 2 tiden! Jag gick upp och åt något min bebis i magen behöver ju näring.
Vid 4 tiden så åkte jag till centrum, var tvungen att hämta ut medicinen på apoteket. När jag kom hem tog jag en tablett och sedan läste jag bipacksedeln där det stog att man inte ska ta Sertralin om man är gravid att man ska råd fråga sin läkare!! Jag sitter här och är skit orolig över vad som kan hända min bebis i magen nu, måste ringa SÖS imorgon och fråga dom.
Jag vet inte vad jag ska göra???

Gravid vecka 24.

Publicerad 2008-12-10 00:10:07 i Allmänt,

Barnet

Hörseln är väl utvecklad. Barnet
känner igen mammans, partnerns
och eventuella syskons röster. Den
hör även mammans hjärtslag. Nu
börjar det bli lite trångt där inne.

Barnet känner vad som är upp och
ned. Balansorganet i innerörat har
utvecklats. Nu börjar nästa viktiga
utvecklingssteg av hjärnan.

Nu har bebisen en chans att överleva
en eventuell för tidig födsel även om
det ofta för med sig en del
komplikationer.

Vikt 700 gram.(http://www.vardguiden.se/templates/PregCalendar.aspx?c=3292&selectedTabIndex=2)

Sjuka drömmar

Publicerad 2008-12-09 21:25:57 i Allmänt,

Varför har man sjuka drömmar ibland? Speciellt mardrömmar?
Jag har börjat drömma allt för många mardrömmar och sjuka drömmar nu när jag är gravid. I natt drömde jag att jag och min bror flydde från psykiskt störda personer. Och att jag var fången av onda andar som inte ville låta mig gå .. Är det normalt att drömma sådant när man är gravid?

Diabetes

Publicerad 2008-12-09 19:41:02 i Allmänt,

Det börjar bli jobbigt att gå upp tidigt på morgonen för att gå på toa, men så är det tydligen när man är gravid? Jag har inte högt blodsocker heller på morgonen, gör alltid blodsocker tester innan frukost mina värden ligger bra då.

Igår kom jag på att jag har levt med diabetes i 8 år nu (sedan jag var 13 år, jag blev 20 år för några dagar sedan) gud vad tiden går fort kommer fortfarande ihåg dagen dom skickade mig till sjukhuset akut pga att jag hade för högt blodsocker, låg på 42 då (man ska ligga under 10). Dom sa att om jag hade väntat en vecka till hade jag säkert legat i koma vid den tiden men jag tog inte det på allvar då. Jag grät så fort jag kom hem efter att dom skrivit ut mig från sjukhuset för alla konsekvenser diabetiker kan få om dom inte tar hand om sig.
Några månader efter började jag gå upp lite i vikt (jag var för smal innan jag fick diabetes, vägde typ 46kg för att ha varit 168cm lång) är 173cm nu för tiden. Jag gick igenom en kris i flera år blev mer och mer deprimerad för jag accepterade inte att jag hade fått diabetes tog aldrig hand om mig som jag skulle, jag grät flera gånger när jag skulle ta natt insulinet .. Jag sket fullständigt i att ta insulinet och proppade i mig godis, kladdkakor och sådant, när jag blev 16 skrev dom in mig i sjukhuset igen för att min föredetta diabetes doktor var orolig att något allvarligt skulle hända pga mina för höga värden, men jag grät bara och sa att jag hatade min diabetes, jag hatade sprutorna, insulinet och allt som hade med diabetes att göra.
Min bror stannade hos mig i sjukhuset då, och han bad mig att ta hand om mig men jag brydde mig inte .. dom skrev ut mig och jag fortsatte mitt liv utan att ta hand om mig. Min syn höll på att förändras och dom var oroliga över att jag kunde bli blind pga att jag aldrig tog hand om mig, fast jag såg inte det som något seriöst utan jag sket i det igen och tog fortfarande inte hand om mig.
Juni 2008 blev jag gravid, fick reda på det i mitten av juli .. då började jag ta hand om mig men inte riktigt. Sen augusti tar jag hand om mig, tar alltid insulin och försöker göra regelbundna blodsocker tester går alltid på mina läkar besök och försöker må så bra som möjligt. I september var jag i ögonmottagningen och jag fick goda nyheter att min syn inte är förändrad längre, mitt Hba1c ligger bra till. Jag ser min graviditet som något väldigt positivt :) är glad över det.

Kort Fakta:

Diabetes är en kronisk sjukdom som gör att sockerhalten i blodet är för hög.
Diabetes kallades tidigare sockersjuka, vilket inte är en korrekt benämning. Vanliga tecken på diabetes är att du känner dig trött, är oftare törstig och går ned i vikt.
Diabetes orsakas av brist på hormonet insulin eller av att insulinet inte ger full effekt.


Diabetes finns i olika former. De vanligaste är:

* typ 2 diabetes, som oftast bryter ut i vuxen ålder och orsakas av att man inte har förmåga att
producera tillräckligt med insulin. Har hög ärftlighet.

* typ 1 diabetes, börjar oftast under barn- och ungdomsåren och beror på att antikroppar förstör cellerna som tillverkar insulin. Har låg ärftlighet.

* graviditetsdiabetes, orsakas av att man under graviditeten inte förmår att producera tillräckligt med insulin.


Insulin bildas i bukspottkörteln och behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler.

Måndag

Publicerad 2008-12-08 23:47:40 i Allmänt,

Kan inte solen komma fram snart? När fan kommer det sluta regna och vara så här fult väder? Tur nog så åker jag iväg till Schweiz nästa vecka, hoppas vädret är bättre där.
Jag var skit trött idag igen, orkade inte gå upp ... Vaknade av att Michelle ringde men jag var så trött att jag knappt orkade gå upp för att svara men hon hann lägga på, så jag ringde upp henne sen.
Tog lite tid att bli pigg, så jag fick skynda mig sen för att möta henne. Innan jag gick hem i från så upptäckte jag att hon fortfarande hade mina nycklar så jag fick gå hem till henne hämta dom (hennes moster var hemma, dom bor skit nära oss) sen dra till stationen för att möta henne.
Vi åkte till Haninge C köpte bara två saker en tröja till mig och en till Leo :) fattas 2 presenter till hehe ..
Efter det åkte vi till Tungelsta för att hämta Michelle's son (Johan, 2år) hos hennes kusin, han hade tydligen sovit över där sen drog vi hem. Han är bara för söt Johan, han såg så rolig ut när han sprang i sin overall, haha.


Johan (dålig bild men aja)

Leo's tröja som han ska få i present

min nya tröja :)

Jag vet inte varför!

Publicerad 2008-12-08 14:12:48 i Allmänt,

Mina föräldrar flyttade ihop igen, och jag satt och prata med mamma medans hon låg i sängen och vilade .. när min pappa bara la sig i våran konversation och jag sa att han skulle hålla käften!! Då bröt helvetet lös igen, han började slänga saker på mig skor och det han hittade på golvet och skrek åt mig allt möjligt, mamma gjorde ingenting men jag ringde polisen och sa att han misshandlade mig. Lite senare så var vi helt plötsligt i en hamburgerrestaurang fast min pappa höll på fortfarande han slog mig där, fast ingen reagerade .. dom kollade bara utan att säga ett skit! Jag började gråta och sa att jag hatade honom, ringde polisen igen och sa att dom skulle skicka en bil dit för att arrestera honom pga misshandel och bad dom komma så fort dom kunde. Polisen hämtade upp honom ..

Allt detta var bara en dröm, jag vaknade efter att polisen hade hämtat honom. Jag har redan haft två sjuka drömmar om min pappa den första att jag slår skiten ur honom och nu detta att han misshandlar mig. I båda mina drömmar jag har haft bor mina föräldrar tillsammans igen. Jag har inte den blekaste aning om varför jag drömmer om detta just idag? Jag trodde jag hade gått vidare och slutat hata honom. Kanske inte? Vem vet ..

Vill sova

Publicerad 2008-12-08 03:41:56 i Allmänt,

Jag pratade med Leo på telefon och kände mig super trött, men sen när vi la på så kunde jag bara inte sova! Så jag gick upp för att skriva till min bror :) så nu har jag skickat mailet.
Ska försöka sova nu, hoppas det går har miljontals saker att göra imorgon och jag är hur dålig som helst för att gå upp tidigt. Jag känner mig halv vaken i timmar innan jag blir lite pigg, ibland kan det vara jobbigt och tröttheten håller sig mest hela dagen men jag har ändå svårt att sova på kvällarna det är konstigt.
God natt!

Saker jag köpte i Fredags

Publicerad 2008-12-07 17:51:18 i Allmänt,

Jag skulle ladda upp bilder, men jag var för trött igår och orkade verkligen inte.
Tröja från Gina Tricot

Gulliga sockor från KappAhl

Armband och Örhängen

Diadem och en topp

I Torsdags ..

Publicerad 2008-12-07 17:43:45 i Allmänt,

var jag hemma halva dagen hos Michelle och Maria. Jag och Mich pratade skit mycket :) michelle lagade mat en maträtt från Honduras och sen på kvällen kollade vi på en ''skräckfilm'' den var inte läskig den var bara konstig men aja .. jag fattade inte så mycket utav filmen det var någon Spansk/Argentinsk film, Aparecidos (De bortglömda) hette filmen den var väl sådär halv bra i alla fall.
Sen gick jag hem vid 11 på kvällen nästan skulle möta mamma som hade jobbat till sent.


Min födelsedag 6/12

Publicerad 2008-12-07 17:30:35 i Allmänt,

Det var alltså igår jag fyllde 20 år. Det var faktiskt en lyckad fast lugn kväll .. Jag bjöd bara Michelle, Maria och Johan för att fira min fdag ville inte göra värsta grejen utav det, bara ta det lungt äta middag och sen tårta :)
Vi hade trevligt i alla fall, jag bad dom att inte köpa några presenter åt mig eftersom det känns inte som om jag behöver något. Av Maria (Michelle's moster) fick jag blommor och godis och av Michelle fick jag ett present kort från H&M haha! Jag fick något i alla fall.
Tårtan var god, och middagen också mamma och jag lagade indisk mat som blev skitgott! Johan fick oss att skratta mycket han är så söt han är 2 år och lugnare än förut, inte lika skrikig och så. Det är nog bara faser små ungar går igenom?
Sen gick dom hem vid 22 tiden, och jag var skit trött fast jag stannade uppe ganska sent för att jag pratade med Leo.

Lite bilder från igår:

My bday cake

Maria och Johan

Michi

Blommorna jag fick

Rosen innan jag åt upp den haha & Present kortet.


Klänningen jag fick av mamma i fredags, som fdags present.

Lördag

Publicerad 2008-12-06 15:32:27 i Allmänt,

Jag har varit ute varje dag och kommit hem sent hela veckan :) i går drog jag in till stan med mamma och köpte lite kläder och annat fick en jätte fin svart klänning av mamma som födelsedags present.
Resten köpte jag själv. Skriver mer sen .. vi har lite bråttom eftersom jag har bjudit hit lite gäster för att fira min Bday.
Lägger in lite bilder på det jag har köpt också.

Jag blir 20 år idag!! Shit haha .. men jag är glad, det bästa med allt detta är min bebis i magen.

Idag

Publicerad 2008-12-03 23:39:49 i Allmänt,

.. så var jag typ ute halva dagen. Kom hem typ vid 6, och lagade spagetti med köttfärssås hade i lite champijoner och oliver :) det blev skitgott!
Först åkte Michelle och jag till Gärdet, till hennes fd jobb ah hon var tvungen att sluta för att hon snart ska åka till Honduras inget vet hur länge och nästa vecka gifter hon sig! Shit, man blir ju glad och mamma och jag är såklart bjudna på hennes bröllop mycket händer känns det som.
Sen drog vi in till stan för att köpa lite saker, jag hittade typ inga kläder alls så köpte bara en mascara L'Oréal Volume Collagene och nagellack från Mavala på Åhléns. Jag har ju klubbkort där eftersom jag köpte saker där för mycket förut smink, kläder, accesoarer I still do men inte lika mycket haha! Sen på H&M så köpte jag bebis strumpor till min bebis som fortfarande ligger i magen men det är 4 månader kvar tills den föds. Michelle köpte kläder och lite annat åt min bebis jag fattade inte att det var till mig i början men allt är bara för gulligt!
Imorgon ska jag ialla fall ut igen med henne, hon ska följa med mig till Babyland och kolla på barnvagnar. Sen så ska vi förmodligen dra till Haninge C för att kolla vad som finns där haha.
Så, nu är jag skit trött .. ska gå och lägga mig.
God natt.


Lite bilder från veckan + det jag köpte idag.
Haha våran mini jordglob i bakgrunden

Haha!

Publicerad 2008-12-03 11:39:58 i Allmänt,

Skriver mer sen, har inte så mycket tid. Ska ut om 30 min för att möta michelle .. och jag sitter här och äter frukost haha!

Gravid vecka 23.

Publicerad 2008-12-02 14:59:03 i Allmänt,

Barnet

Barnet är nu så stort att du kan
känna de olika kroppsdelarna. Barnet
fortsätter lagra fett men huden är
ofta rynkig.

Nu utvecklas bukspottkörteln som
producerar hormoner och insulin.
Insulin behövs för att transportera
blodsockret till kroppens celler.
Barnet börjar även varva perioder av
vakenhet och sömn.

Redan nu har bebisen en chans att
överleva en eventuell för tidig födsel
även om det ofta för med sig en del
komplikationer.

Vikt 600 gram.(http://www.vardguiden.se/templates/PregCalendar.aspx?c=3292&selectedTabIndex=2)

Hello.

Publicerad 2008-12-02 10:12:29 i Allmänt,

Har bara 20 min för att fixa mig, kom hem sent igår så kunde inte skriva något i bloggen. Men jag hade kul igår, skrattade ganska mycket med Michelle och hennes pojkvän. Vi stack in till stan vid 7 tiden .. fast jag var hemma hos henne vid 3 tiden :) men det var trevligt.
Jaja, ska ta och skynda mig nu måste ta bussen till stationen som går tjugo i här i från. Sen efter läkarbesöket ska jag möta michelle igen, vi ska dra någon stanns. Vet inte vart än .. hon sa något om någon restaurang hon vet som serverar bra mat?

Måndag

Publicerad 2008-12-01 13:56:24 i Allmänt,

God Morgon? Nä, jag vaknade bara sent idag .. Mamma ringde och väckte mig vid 10 men min trötthet vann över mig så jag somna om även om jag borde ha gått upp och ätit frukost jag hade ätit dåligt igår pga min halsbränna det är små saker som jag tycker är jobbiga att vara gravid halsbränna, yrsel, att jag måste konstant äta bra, etc.
Mina hormoner var inte alls bra igår, jag mådde dåligt kände oro som tog över, tristess, depression. Till slut kunde jag bara inte jag bröt ihop på kvällen jag grät över något fånigt som jag känner påverkar mig ganska mycket, min vikt. Jag har ju gått upp i vikt, jag känner mig tjock! ''Det är normalt att gå upp i vikt när man är gravid.'' Men jag ser inte det som något positivt, hur fan ska jag klara av att gå ner i vikt sen när jag själv ska passa en bebis dygnet runt!? Jag ser fram emot att bli mamma, jag ångrar inte mitt beslut av att behålla mitt barn men jag oroar mig över att jag kommer vara själv i början eftersom pappan till barnet pluggar i Spanien.
Tiden närmar sig förlossningen fyra månader kvar! Jag oroar mig mer och mer över allting. Snälla hjälp mig! Vad ska jag göra? Hur kommer det vara? Kommer jag bli en bra mamma? Vad ska jag ta mig till? Kommer jag ha komplikationer under förlossningen, innan förlossningen? Det positiva i allt detta jag ser är att mamma ska ta en vecka ledigt från jobbet efter att bebisen föds för att hjälpa mig och vara vid min sida.
Jag måste ut! Ska ringa Michelle och fråga om vi kan göra något annars kommer jag förmodligen att bryta ihop igen.

Om

Min profilbild

Iris

We are what we don't see ..

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela