iremis

Someday i'll recover. It's not a promise but a beautiful day i hope.

Den dagen är nära

Publicerad 2009-02-28 20:13:59 i Allmänt,

Okej, jag har blivit hur dålig som helst på att uppdatera. Men det är svårt att skriva hela tiden när man har en bebis inlagd i neonatal avdelningen, särskilt när bebisen har en sådan stor behov vid sin mammas närhet.
Ja, och då menar jag min dotter .. Hon vägrar att ligga i sin säng, så fort jag lägger ner henne så måste hon sparka av sig täcket och sprattla hur mycket som helst tills hon börjar gråta :) hon är underbar oavsett vad .. och mitt leende sitter kvar, jag kan bara inte sluta älska henne för det minsta lilla hon gör. Hon är FÖR söt!

Inatt så var det min första dag, jag bestämde mig att gå upp så fort hon började gråta för att amma henne eftersom ammningen gå mycket bättre nu, ändå om hon blir trött efter ett tag men hon föddes ju för tidigt så det är inte konstigt. Jag klarade att gå upp varenda gång, fast det var bara 2 gånger .. eftersom hon sov med mig för hon vägrade ligga i sin säng. På något sätt ändå om man är trött och sover djupt så vaknar man ändå, det är som om man vet när dom håller på att vakna .. Jag vet det låter konstigt?

Hon är min lilla ängel, jag längtar tills på måndag för då ska vi hem :) hur bra är inte det? Äntligen hemma! Och då slipper jag lämna kvar henne på sjukhuset och känna mig så där hemskt ledsen och sakna henne enormt mycket så fort jag ska ut någon stanns eller hem för en viss orsak.
Något som känns speciellt tycker jag, att hon föddes just den dagen jag har namsdag den 10 februari. Tänk vad tiden går fort, snart är hon 1 månad gammal!
Nu måste jag in till henne igen, saknar henne redan .. God natt!

Det är frustrerande ibland ..

Publicerad 2009-02-19 23:56:31 i Allmänt,

Jag är trött och helt utmattad men jag älskar att vara mamma till min underbara dotter :) ändå om hon spyr på mina kläder nästan jämt efter hon har ätit haha, gråter nästan jämt när hon försöker amma och river mig med sina små naglar när hon försöker amma.
Jag erkänner att jag blir lite frustrerad när hon inte ammar och bara gråter och gråter, vrider på huvudet åt andra sidan istället för där jag är och inte kan ligga still .. hon rör sig för mycket ibland så att det blir svårt för mig att hålla både hennes lilla kropp och huvud i styr.
Det verkar enkelt att amma, men det är svårt!! Särskilt när dom vägrar och bara gråter och skriker .. Jag har en liten arg dotter haha!
Nåja, ska göra i ordning mig och lägga mig efter att jag försökt amma henne igen, är hur trött som helst.
God natt!

Ändå så finns sorgen där

Publicerad 2009-02-19 18:14:09 i Allmänt,

Hur glad och lycklig jag än är att jag har en liten dotter, så kan jag inte sluta vara ledsen över alla förändringar dom gör i sjukhuset hela tiden och att jag inte får ta hem min lilla ängel.
Jag vill så gärna ta hem henne, men ingen läkare har sagt något. Hennes hälsa blir ju bara bättre och bättre ju har dom sagt. Det som också gör mig ledsen och frustrerad är att hon vägrar amma ibland och att hon har spytt flera gånger efter hon har fått sådan där ersättning genom sonden. Stackars min bebis .. Därför vill jag ta hem henne, hon skulle säkert ha det bättre hemma.


Jag måste ut en stund, känner att jag behöver det, ta frisk luft. Annars så kommer jag att bryta ihop, jag har ju inte Leo här han får mig att känna mig stark och orka med allt, må bra, skratta och le hela tiden.
Jag saknar honom enormt mycket ..

Några bilder på Isabel

Publicerad 2009-02-17 19:00:58 i Isabel, Leo och jag,

Lägger upp några bilder på min lilla ängel, lägger upp några till sen när Leo har skickat dom han tog med sin kamera.
Måste rusa till Sjukhuset snart, saknar min dotter otroligt mycket!
Är hemma en stund, skulle hämta några saker .. Om jag inte skriver sen så: God natt!


Någon halvtimme efter förlossningen den 10/2

Stackars min bebis, hon matas fortfarande genom sonden :(

I mormors famn

Min lilla ängel

Publicerad 2009-02-17 00:48:02 i Allmänt,

Det är svårt att amma, särskilt när man har en dotter som har temprament haha! Får hon inte som hon vill börjar hon gråta och blir arg, sedan river hon sig själv och drar i sonden som sitter från näsan ner till magsäcken.
Eftersom jag nyss har börjat amma kommer det inte så mycket bröstmjölk, det frustrerar nog lilla Isabel ..
När hon sover så är hon en liten ängel :) och när hon är lugn också. Hon är så söt! Jag kan bara inte sluta le när jag ser henne .. när hennes ögon är öppna så kollar hon överallt, det ser så gulligt ut ändå om bebisar så tidigt födda inte ser som vi gör, men hon hör min röst och är nyfiken ialla fall. Hennes syn kommer bli bättre med tiden och dom har svårt att styra ögonen så det ser roligt ut när dom rör ögonen åt alla håll det kommer också att förbättras med tiden.

Om Leo skulle ha bott här i Stockholm med mig skulle jag känna mig som världens lyckligaste! Jag kan inte sluta älska honom för det han gör mot mig, han tog hand om mig riktigt bra när han åkte hit till Stockholm redan nästa dag efter förlossningen. Det är frustrerande och jobbigt att inte kunna göra allt när man mår som man gör efteråt ..
Men allt besvär är värd för jag har min lilla ängel nu, hon liknar sin pappa enormt mycket :) och mig också.
Well well ska snart in igen för att amma henne ..
God natt!

Saknaden är för stor

Publicerad 2009-02-16 11:14:42 i Allmänt,

Det går inte längre, hur mycket jag än försöker så försvinner det inte längre .. Jag saknar Leo för mycket ändå om han bara var 4 dagar i Stockholm, jag känner mig ledsen så fort jag sitter ensam någon stanns.
När jag har min dotter i famnen så försvinner allt det där och jag tänker inte på något annat än henne :) min lilla söta Isabel.
Jag har bara blivit lite orolig och ledsen att hon vägrar amma, jag försöker men hon börjar gråta och släpper taget ganska ofta. Jag är trött också, somnar nästan hela tiden när jag sitter inne hos henne ..
Jag känner mig känslig hela tiden, som om jag skulle kunna gråta av det minsta lilla .. Varför ska det vara så? Är det hormonerna eller?

Jag saknar Leo, jag vill att han ska vara här, bo här redan så att jag slipper säga ''Hejdå'' hela tiden. Tiden går fort? Men jag vill ha honom nära mig nu. Jag behöver honom, inte för att jag inte kommer att klara av att ta hand om min dotter men jag behöver honom ändå.
Jag älskar båda två otroligt mycket min Leo och min lilla Isabel<3

Neonatal

Publicerad 2009-02-15 23:21:47 i Allmänt,

Det känns konstigt egentligen, att jag har ''bott'' i sjukhuset i över en vecka. Först var jag inlagd, men nu stannar jag frivilligt i Neonatal Avdelningen för min dotters skull, eftersom det är jävligt svårt att slita sig ifrån henne :( jag saknar henne bara jag är borta 10 min, men hon måste sova och jag kan inte störa henne hela tiden .. är alltid där hos henne när jag ska amma henne, när hon ska äta (genom en sond) och byta blöja .. fast oftas sover hon i min famn en stund eller någon timme innan jag lägger ner henne.
Min ängel, jag älskar henne otroligt mycket! Jag längtar tills jag får ta hem henne ..

Tänk att hon föddes för tidigt, men jag är glad och lycklig, hon blir bättre och bättre med dagarna. Hon sover bra, äter som hon ska och hennes hälsa är bra har läkarna sagt. Både hon och jag har tur! Skulle jag ha varit gravid idag skulle jag varit i vecka 34 nu. Jag som var så ivrig att få se henne och trodde jag skulle få vänta tills mars, hon är det bästa som har hänt mig i livet.
Nu måste jag äta något innan jag går in till henne igen :)
God natt

Jag kan fortfarande inte tro det

Publicerad 2009-02-14 17:37:40 i Allmänt,

Namn: Isabel Vanessa
Föddes: den 10 februari
kl: 18.43
I: Södersjukhuset
Vägde: 2375g
Längd: 44cm

Nu har vi bestämt namn, det som står där uppe. Gud, vad jag älskar henne hon är så söt och liten men helt underbar. Tänk att man kan älska någon så mycket .. Jag kan fortfarande inte förstå att min dotter, min lilla dotter är född redan jag som längtade så efter detta och så äntligen har det hänt ändå om det gjorde jäkligt ont men det var värt det.
Jag är fortfarande i sjukhuset och ska nog hem imorgon, för Isabel får jag inte ta hem, hon ska ligga kvar i Neonatal avdelningen tills doktorerna anser att allt är säkert :( det gör ont att lämna henne bara en stund ändå om det finns sjuksköterskor och barnmorsker som ser efter henne och tar hand om henne.
Nu måste jag tillbaka in för säkerhetens skull. Bilder lägger jag upp när jag är hemma ..
Ciao!

090210

Publicerad 2009-02-13 21:50:04 i Allmänt,

Tisdagen den 10 Februari klockan 18.43 föddes min dotter på Södersjukhuset. Jag var gravid i vecka 33 men hon ville nog komma ut tidigare haha. Jag har varit inlagd på sjukhuset sedan Fredag förra veckan pga min samandragningar som jag började få och dom gick bort under helgen men i Måndags började dom igen och starkare på kvällen tills Tisdag morgon fick jag starkare värkar, en gynekolog kom in till mitt rum och bad mig följa med till undersöknings rummet där dom såg att min livmoder hade öppnats 5 cm redan, så dom skickade mig snabbt till förlossningen .. Där smärtorna (alltså värkarna) blev allt värre. Tro mig man kan inte imagen värkarna sådär när barnmorskan säger att det gör JÄVLIGT ONT, utan man märker det själv när man väl är där på förlossnings salen. FAN VAD DET GÖR ONT!!
Att krysta kanske inte är värsta saken, jag orkade inte med värkarna .. det var det som gjorde mig helt utmattad efteråt.

Men nu måste jag gå, min dotter ligger inlagd på Neonatal avdelningen och jag är i sjukhuset just nu, skulle bara äta snabbt och kolla mina mail. Ska tillbaka till min underbara dotter :) hon är såååå söt!!
Skriver mer sen när jag kommer hem.
Ciao!

Sjukhuset

Publicerad 2009-02-09 23:04:21 i Allmänt,

Jag har inte kunnat uppdatera tyvärr, ligger inlagd på södersjukhuset pga för tidiga värkar sedan i fredags. Skriver mer sen när dom skriver ut mig här ifrån. Mina värkar är starkare nu så kan inte sova :( bebisen kommer nog födas för tidigt. Hoppas på det bästa! God natt

Lågt blodsocker

Publicerad 2009-02-04 19:44:59 i Allmänt,

Känner mig svag, har lågt blodsocker, har ätit lite godis .. Jag tror jag håller på att bli sjuk också :( känner mig som om jag håller på att få feber .. Åh, och jag som har ultraljudet imorgon.

Rädsla inför min förlossning

Publicerad 2009-02-04 15:44:48 i Allmänt,

Ärligt talat känns det som om jag ska spy :( inte trevligt alls. Jag var hungrig, jag åt men jag mådde illa innan också och så fortsätter det ... Why? Mina bristningar på magen gör ont dessutom, dom kliar inte längre. Magen kanske växer fortare nu? Det är ju så lite tid kvar tills min bebis föds.

Det var en intressant dag idag på MVC :) min barnmorska gick igenom hur en förlossning går till och vi gick upp till förlossningsavdelningen till ett rum och visade mig hur saker och ting går till. Jag är fortfarande rädd, nervös inför värkarna, rädd för smärtan, rädd för om det skulle hända något. Det ända jag ser fram emot är att få se min bebis efteråt .. Jag och Leo vet ju vad det är för kön och namnet var valt för länge sedan :) jag längtar, men inte förlossnings delen! Noooo!
Jag är så nervös, hittills så har huvudet legat nedåt som det ska när bebisar föds .. så jag hoppas den stannar kvar så, så att jag kan föda normalt oavsett om det gör jäkligt ont men jag är ju diabetiker och är rädd att om dom gör kejsarsnitt att såret ska bli infekterat efteråt om jag inte tar hand om mig riktigt bra.
Det suger att vara diabetiker oftast, men jag klagar bara innerst inne och undrar varför just jag? Äsch jag klagar väl någon gång sådär om året också, högt! Men damn it, jag bli avensjuk ibland när jag ser folk äta utan att behöva ta insulinet först och äta sötsaker utan att få dåligt samvete och för att det inte är bra för kroppen och må dåligt efteråt. Alltså jag får inte ont i magen men man mår inte bra när blodsockret ligger för högt.


Kan förklara lite om diabetes någon annan dag, måste snart gå. Ska möta mamma snart :)
Ciao!

Känslor som värgrar försvinna

Publicerad 2009-02-04 00:54:54 i Allmänt,

Nu har jag känt mig såhär hela dagen, hjärtat slår fort, oro-känslan växer .. jag kan inte andas ordentligt.
Kan inte denna känsla som jag hatar försvinna?


Bilden har inget med texten att göra.

Rubrik? Ehh ...

Publicerad 2009-02-03 18:48:58 i Allmänt,

Känns som om det inte finns något att äta hemma, ville laga tagliatelle med köttfärsås men tomatsås fanns det inte och inte heller tomatpuré, damn it! Ska ändå laga det .. ska snart möta mamma i haninge C kan köpa det i mataffären där sen ska jag hyra film har blivit allmänt uttråkad av allt som finns att göra hemma och något som intresserar mig på tv finns det inte .. eller så kan jag beställa pizza istället? Haha får se
Men jag varken jobbar eller pluggar, sjukt trist! Jag ville egentligen inte bli sjukskriven men min diabetes doktor tjatade om det att det var bäst så, så hade inget val.
Lite mer än en månad av frihet och ledighet, sedan så börjar min roll som mamma :) då kommer jag ha något att göra om dagarna. Längtar .. det ända som låter jobbigt är att vakna om nätterna för att amma sitt barn, jag som älskar att sova och sover gärna länge. Undrar hur det kommer att gå med det?

När blickarna man möter inte säger något gott om en

Publicerad 2009-02-03 17:17:45 i Allmänt,

Bilden är tagen från internet, google.

Jag vet inte varför jag känner mig som jag gör ..
Mitt hjärta slår dubbelt så snabbt känns det som, jag kan knappt andas och kan inte ta det lungt. Varför? Har ingen aning.
Jag mår inte bra idag, vakna utan någon som helst ork att göra något .. Vill sova men det kommer inte på frågan, jag kan inte vara lugn .. Kanske frisk luft skulle hjälpa, men sedan dom där blickarna jag får av människor vart jag än går.
jag är 20 år, är det så fel att bli mamma vid den åldern? Varför ser dom så chockade ut när dom ser min gravida mage? Det är som om dom inom sig slår vad om att jag kommer misslyckas som förälder. Ni känner inte ens mig!
T.o.m Melissa som jag var ute med under förra veckan blev själv chockad när kärringar såg på mig med en sådan ful blick, först på mig, sedan min mage och sedan på mig igen. Och inte bara kärringar utan nästan alla överhuvudtaget ..

På något sätt får det mig att känna mig obekväm när jag är ute, men innerst inne är jag glad och stolt över mig själv hur mycket jag har kämpat för att komma hit där jag är idag efter en tid av mörker och djupa depressioner i mitt liv som bara jag vet hur det var, där jag har min bror att tacka så mycket för. Han var mitt ljus som lyste upp det mörker som hade gjort mig blind och Leo som ändå bodde så långt borta visste hur han kunde få mig att må bra, skratta och le.
Mitt liv har en mening, jag lever för den lyckan jag känner inom mig och min nya lycka som är påväg: Min bebis.Oliver, Julen 07

Tonterias

Publicerad 2009-02-02 21:38:17 i Allmänt,

Så nu har jag ätit och duschat, behövde verkligen tvätta håret. Det är sjukt att mit hår blir fettigt snabbt, jag har ingen aning om vad jag kan göra för att det inte ska bli såhär.
Det är sjukt störande att jag måste tvätta håret varannan dag, ska fråga Leo's mamma när jag pratar med henne nästa gång, hon är ju frisör :)

Får lite dåligt samvete över att jag inte äter så särskilt nyttigt och jag vågar inte fråga min diabetes doktor vad som kan hända med bebisen om jag inte äter nyttigt, den kanske föds undernärd? Äsch ska fråga på måndag då jag har en tid där ..
Ska börja skriva ner alla mina frågor, brukar oftast glömma bort det jag undrar över när jag väl är där. Ska börja göra det nu och vänta tills mother kommer hem.
Ciao!

Mat

Publicerad 2009-02-02 19:46:29 i Allmänt,

Mat, kom på det nyss att jag måste äta .. varför blir jag inte så hungrig när jag är ensam?
Vill fortfarande ha skräpmat, men har försökt att låta bli .. men jag skiter i det nu, när mamma kommer hem så ska jag beställa pizza åt oss. Man kan ta ut pengar i mataffären hoppas jag? Orkar inte gå upp till centrum till automaten där ..

Kärlek till ens ofödda barn.

Publicerad 2009-02-02 18:37:20 i Allmänt,

Det börjar bli jobbigt nu tycker jag ..  har börjat få sammandragningar ganska ofta nu, det känns som mensvärk fast gör så ont ibland att jag knappt kan gå. Det är läskigt att livmoderns muskler tränar sig inför förlossningen, det är bara några veckor kvar och jag känner mig ännu mer rädd!
Oavsett om jag läser i Vårdguiden för att hålla mig lugn så blir det inte bättre, det låter så skrämmande alltihop.

Det finns massor av information där, som den här filmen jag klickade mig till hur förlossningen går till fan va mycket man går igenom, och smärtan kan jag inte ens tänka mig hur den kommer att vara. Läste det här också
''Om du föder barn för första gången är det dags att åka in till förlossningen när värkarna kommer regelbundet med cirka 3–5 minuters mellanrum.''
Hur ska jag veta när det är 3-5 minuters mellanrum? Jag kommer säkert vara panikslagen och inte veta vad jag ska göra, ingen annan bor här hemma förutom mamma och jag, vem ska då hjälpa mig om mamma är på jobbet just den dagen?
Åh, miljontals frågor och tankar snurrar runt i huvudet på mig och jag har inte en aning om förlossning och så ..
Det är tur att jag ska på en föreläsning den 4/3 om förlossning i Södersjukhuset, hoppas man får bra information! Jag känner mig så orolig över detta, jag hoppas på att jag snart får veta när jag och min barnmorska ska gå runt i förlossningsavdelningen/mottagningen så att hon får förklara hur allt går till, hur man gör och så.

Vem kunde tro att istället för att njuta av min graviditet så skulle jag gå runt och vara orolig och rädd hela tiden? I början dom 15 första veckorna var jag otroligt rädd för att få missfall, jag var så glad över att jag skulle bli mamma att jag inte kunde tänka mig att förlora bebisen i magen som jag började älska redan från början. Jag önskade alltid att jag och Leo kunde få barn tillsammans och min dröm hade blivit sann!
Hela tiden var jag rädd och orolig över min växande bebis i livmodern, när jag en dag sprang för att hinna med tåget så fick jag smärtor i livmodern efteråt och bebisen sparkade inte på 2 dagar, jag bröt ihop och grät pga det jag trodde den var död, men på måndag då jag hade tid hos barnmorskan så hörde hon hjärtslagen och allting var bra med bebisen. Vilken lättnad! Jag sprang aldrig mer efter den dagen av panik, oro och rädsla.
Jag har alltid kännt konstant oro över min bebis, jag är så lycklig över den att jag inte vill att något ska hända, jag skulle dö av sorg om något hände .. men vissa dagar kan jag vara hur glad som helst utan att känna sådan oro, särskilt när bebisen sparkat och rört på sig hela dagen.
Jag känner sådan otroligt stor kärlek till min bebis redan nu, finns inte en dag som går som jag inte tänker på bebisen och min längtan att få hålla henne i min famn, mitt älskade barn. Hur lycklig kan jag inte bli? Just att det kommer bli Bebisen, Leo och jag som jag alltid har velat.

Och i norden så snöar det och är kallt

Publicerad 2009-02-01 21:54:42 i Allmänt,

Önskar att jag vore någon stanns där det finns sol, stränder och värme tillsammans med Leo .. Det är för kallt här i Sverige! Var ute och tog en promenad med mamma, mina öron var så kalla att dom började göra ont, mitt ansikte blev ganska rött av kylan :( öronen gör fortfarande ont ändå om jag har en mössa på mig för att värma dom och kinderna är kalla ännu och jag kom hem för 15 min sen ..
Äter Nashipäron, är allmänt uttråkad och känner mig yr .. ska äta något och vila.
God natt!

Nada

Publicerad 2009-02-01 19:49:54 i Allmänt,

Har verkligen inget att skriva om, har inte gjort något under dagen .. tråkigt nog. Haha är trött, borde egentligen följa med mamma ut och handla för att gå lite. Får se om det blir så?
Adios så länge

Om

Min profilbild

Iris

We are what we don't see ..

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela